De 8 BESTE buiskniptangen

Geüpdatet op 22 maart 2024 door

Op zoek naar de beste buiskniptang? Op deze pagina staan goede buiskniptangen volgens de Plumb King!

Wat is een buiskniptang? Een buiskniptang, ook wel een buisschaar, buizenschaar, pijpkniptang, buizensnijder of buizenkniptang genoemd, is ontworpen voor het efficiënt op maat knippen van kunststof pijpen, buizen of leidingen. Dit handgereedschap kan snel en gemakkelijk in één beweging door deze materialen knippen. Hieronder staan de beste buiskniptangen van dit moment.

 1. Rems ROS P 26/SW 35 buiskniptang
 2. Rothenberger 52030 buiskniptang
 3. Ridgid RC1625 pijpkniptang
 4. Rothenberger ROT055090E buisschaar
 5. Knipex 94 10 185 buisschaar
 6. Löwe 3.204/16U19 buizenschaar
 7. Rems ROS P 63 S buizenkniptang
 8. Knipex 90 25 40 buizensnijder

Het kan zijn dat de maten van de buiskniptangen die wij hebben beoordeeld niet geschikt zijn voor jouw project. Het is aan te raden om altijd even op de website van de verkoper te zoeken naar de productnaam van de pijpkniptang, vaak bieden fabrikanten deze in meerdere maten te koop aan.

1. Rems ROS P 26/SW 35 buiskniptang

Rems ROS P 26/SW 35 buiskniptang

De Rems ROS P 26/SW 35 buiskniptang is een gereedschap waarmee gegolfde beschermbuizen tot een diameter van 35 mm eenvoudig met één hand kunnen worden doorgeknipt dankzij de geïntegreerde pijpsnijder.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 35 mm

CHECK PRIJS

2. Rothenberger 52030 buiskniptang

Rothenberger 52030 buiskniptang

De Rothenberger 52030 buiskniptang is een gereedschap dat gemaakt is voor het gemakkelijk knippen van kunststofbuizen met een diameter tot 63 mm. Het gereedschap is uitgerust met een RVS mes met een v-profiel waardoor het sneller en gemakkelijker door buizen snijdt. Bovendien is het handvat voorzien van rubber voor extra grip tijdens het gebruik.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 63 mm

CHECK PRIJS

3. Ridgid RC1625 pijpkniptang

Ridgid RC1625 pijpkniptang

De Ridgid RC1625 pijpkniptang is een gereedschap dat geschikt is om moeiteloos meerdere soorten kunststofbuizen met een diameter tot 42 mm te knippen. Dit komt door het gebruik van een ratelmechanisme, waardoor weinig inspanning nodig is om de buizen door te knippen.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 42 mm

CHECK PRIJS

4. Rothenberger ROT055090E buisschaar

Rothenberger ROT055090E buisschaar

De Rothenberger ROT055090E buisschaar is een gereedschap dat is ontworpen voor het knippen van kunststofbuizen tot een diameter van 32 mm. Het gereedschap is verrassend licht in gewicht en gemakkelijk te hanteren tijdens het werken ermee. Bovendien is het gereedschap goed betaalbaar.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 32 mm

CHECK PRIJS

5. Knipex 94 10 185 buisschaar

Knipex 94 10 185 buisschaar

De Knipex 94 10 185 buisschaar is een gereedschap dat geschikt is voor het knippen van kunststofbuizen met een diameter tot 35 mm. Het mes van dit gereedschap is gemaakt van gehard staal, wat het stevig en duurzaam maakt. Bovendien is het mes gemakkelijk te vervangen als het versleten is. De behuizing van dit gereedschap is gemaakt van aluminium.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 35 mm

CHECK PRIJS

6. Löwe 3.204/16U19 buizenschaar

Löwe 3.204/16U19 buizenschaar

De Löwe 3.204/16U19 buizenschaar is een gereedschap dat speciaal ontworpen is om kunststofbuizen met een diameter van 16 en 19 mm te knippen. Dit gereedschap is licht in gewicht waardoor het gemakkelijk te hanteren is.

Productspecificaties

 • Buisdiameter: 16 mm en 19 mm

CHECK PRIJS

7. Rems ROS P 63 S buizenkniptang

Rems ROS P 63 S buizenkniptang

De Rems ROS P 63 S buizenkniptang is een gereedschap dat geschikt is om buizen van kunststof met een diameter tot maximaal 63 mm te knippen. Dit gereedschap is gemakkelijk met één hand te bedienen, en laat geen bramen achter na het knippen van een buis. Bovendien is het mes vervangbaar als het versleten is.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 63 mm

CHECK PRIJS

8. Knipex 90 25 40 buizensnijder

Knipex 90 25 40 buizensnijder

De Knipex 90 25 40 buizensnijder is een gereedschap dat geschikt is om kunststofbuizen tot een maximale diameter van 40 mm moeiteloos door te knippen. Het gereedschap is voorzien van een verwisselbaar mes en heeft ergonomische handgrepen gemaakt van kunststof.

Productspecificaties

 • Max. buisdiameter: 40 mm

CHECK PRIJS

Hoeveel soorten buiskniptangen zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten buiskniptangen die op een iets andere manier werken. Er is een type dat werkt zoals een normale schaar. En er is een ander type dat werkt volgens het ratelprincipe, dit type vergt minder spierkracht om te hanteren.

Voor welke buismaten zijn buiskniptangen verkrijgbaar?

De meest gebruikte buiskniptangen zijn in staat om buizen tussen de 1 mm en 63 mm in diameter te snijden. Houd er echter rekening mee dat niet elke buiskniptang geschikt is om deze diameters door te knippen. Het is daarom aan te raden om altijd goed naar de productspecificaties te kijken voordat je een buiskniptang aanschaft, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor jouw doeleinden.

Van welk materiaal is een buiskniptang gemaakt?

De snijkant van een buiskniptang is gemaakt van staal, terwijl de handvatten vaak van aluminium, rubber of kunststof zijn vervaardigd.

Voor welk materiaal pijpen zijn buiskniptangen bedoeld?

Een buiskniptang is ontworpen voor het doorknippen van kunststofbuizen van materialen zoals PVC, CPVC, PEX, PE, PB en de meeste meerlagenbuizen.

Waar zijn buiskniptangen te koop?

Buiskniptangen zijn te koop bij bouwmarkten en online webshops. Hieronder staan enkele (online) bedrijven waar een buiskniptang gekocht kan worden.

 • Praxis
 • Gamma
 • Hornbach
 • Karwei
 • Hubo
 • Toolstation.nl
 • Gereedschapcentrum.nl
 • Bouwmaat.nl
 • Warmteservice.nl
 • Elektramat.nl
 • Bol.com
 • Amazon.nl

Wat kost een buiskniptang om te kopen?

Een buiskniptang heeft een prijsrange tussen €10,- en €180,- inclusief BTW. De prijs van de buiskniptang is afhankelijk van het merk en de maximale diameter van de buizen die ermee doorgeknipt kunnen worden. De genoemde prijzen zijn afgerond en kunnen daarom iets afwijken van de uiteindelijke kosten.

Wat is het beste merk voor buiskniptangen?

Er zijn meerdere merken die buiskniptangen van goede kwaliteit fabriceren en verkopen. In onderstaande lijst staan in willekeurige volgorde de beste merken voor buiskniptangen.

 • Löwe
 • Rems
 • Uponor
 • Rothenberger
 • Ridgid
 • Milwaukee
 • Bahco
 • Knipex
 • Skandia
 • Silverline
 • Dickie Dyer
 • Cimco

Waar zijn buiskniptangen te huur?

Er worden geen buiskniptangen verhuurd.

Hoe werkt een buiskniptang?

Een buiskniptang werkt door het ronddraaien van een scherp, messcherp blad langs het oppervlak van de buis. Hierdoor wordt de buis op een precieze manier doorgeknipt, zonder dat er zich beschadigingen voordoen in de buis zelf.

Waarom heet een buiskniptang zo?

Een buiskniptang is zo genoemd omdat het speciaal ontworpen is om buizen, pijpen of leidingen van kunststof te knippen.

Wanneer gebruik je een buiskniptang?

Een buiskniptang wordt gebruikt om kunststof pijpen, leidingen of buizen door te knippen.

Is er een alternatief voor een buiskniptang?

Neer, er is geen echt goed alternatief voor een buiskniptang. Er zijn wel andere gereedschappen zoals een pijpsnijder die sommige buizen zou kunnen snijden, maar deze zijn vooral geschikt voor dikkere pijpen van metaal.

Hoe gebruik je een buiskniptang?

Hieronder staan de stappen om een buiskniptang te gebruiken.

 1. Markeren. Markeer met een pen of stift op de buis de plaats waar deze moet worden doorgesneden voordat je begint met knippen.
 2. Plaats buis. Plaats de buis tussen de messen of de schaar en de bek van de buiskniptang.
 3. Zet nu kracht. Druk nu de handvatten samen om de buis te knippen. Bij een buiskniptang die werkt met het ratelprincipe, dien je dit meerdere keren te herhalen.
 4. Klaar. De buis is nu volledig doorgeknipt.

Is een buiskniptang gevaarlijk?

Ja, een buiskniptang kan gevaarlijk zijn. Dit handgereedschap bevat scherpe messen, dus het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn tijdens het gebruik. Houd het te allen tijde buiten bereik van kinderen en huisdieren!

Wat zijn goede tips voor het werken met een buiskniptang?

Hieronder staan enkele goede tips die kunnen helpen bij het gebruik van een buiskniptang.

 1. Lees handleiding. Lees voor gebruik altijd de handleiding van de buiskniptang voordat je begint met knippen om te weten hoe je het veilig moet gebruiken.
 2. Markeer de kniplijn: Markeer de kniplijn met een stift of pen op de buis voordat je begint met knippen. Dit helpt je om een precieze snijlijn te creëren en voorkomt dat de buis verkeerd wordt geknipt.
 3. Houd de buis stabiel. Houd de buis vast tijdens het knippen. Dit helpt om de buis stabiel te houden en voorkomt dat de buis beweegt tijdens het knippen, waardoor een scheve kniplijn ontstaat.
 4. Gebruik juiste kniptang. Gebruik de juiste buiskniptang voor de buis die je gaat knippen. Er zijn buiskniptangen die geschikt zijn voor verschillende buisdiameters, let hierop.
 5. Gebruik juiste techniek. Gebruik de juiste techniek om de buis te knippen, afhankelijk van het type buiskniptang en de grootte van de buis.
 6. Bewaar op veilige plek. Bewaar het gereedschap op een veilige plek buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Op zoek naar meer loodgietersgereedschap?

Hieronder staan enkele artikels met gereedschappen die loodgieters vaak gebruiken én die gerelateerd zijn aan een buiskniptang.